Zoete aardappeltaart met broccoli

Porties: 4 Totale tijd: 1 uur 10 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Zoete aardappeltaart met gerookte zalm, broccoli en Greek white
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 50 minuten Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst, Winter

Beschrijving

Voor deze zoete aardappeltaart kun je een kleine springvorm gebruiken. De taart wordt gevuld met broccoli en gerookte zalm. Vervolgens giet je er geklopte eieren overheen. Doordat de eieren de taart goed binden, blijft deze mooi heel als de vorm verwijderd wordt. Serveer de taart met de Greek white en peterselie.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de springvorm in.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne lange plakken van max. 3 mm. Gebruik bijvoorbeeld een mandoline of kaasschaaf.
  3. Was de broccoli en snijd deze in hele kleine roosjes.
  4. Klop de eieren los met de gurt. Voeg wat gehakte peterselie en wat peper en zout toe.
  5. Leg een laag aardappelplakken en voeg wat broccoli en een beetje gerookte zalm toe. Giet een deel van het ei mengsel hierop en herhaal de stappen net zolang totdat alles op is. Eindig met een laagje eimengsel.
  6. Schud de vorm even heen en weer, zodat het mengsel zich goed verdeeld tussen de laagjes.
  7. Zet het in de oven en bak in 50 minuten gaar.
  8. Snijd de Greek white in blokjes en serveer de taart met de Greek white en de rest van de peterselie.
Keywords: vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder