Wortelcake

Porties: 12 Totale tijd: 55 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Wortelcake met walnoten
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 45 minuten Totale tijd 55 minuten
Porties: 12
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Heerlijke glutenvrije wortelcake. De cake is niet volledig vegan, omdat er eieren gebruikt worden. Mocht je de cake vegan willen eten dan kun je de 3 eieren vervangen door 9 eetlepels appelmoes.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe de stukjes banaan samen met de eieren, dadels en het vanille extract in een blender en mix glad.
  3. Hak de walnoten grof. Meng het amandelmeel met de speculaaskruiden, bakpoeder en het zout. Meng de geraspte wortelen erdoor.
  4. Giet het ei mengsel erbij en spatel alles door elkaar. Meng 2/3 van de gehakte wal-noten en de rozijnen er door.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en strooi de rest van de walnoten erover.
  6. Bak de cake 45 minuten in de oven en laat afkoelen in de oven.
Keywords: vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder