Vegan zoete aardappel zuurkoolschotel

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Vegan zuurkoolschotel van zoete aardappels met walnoten en rozijnen
pinit

Vegan zoete aardappel zuurkoolschotel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Winter

Beschrijving

Heerlijke vegan ovenschotel met zuurkool en zoete aardappels. Ter vervanging van het vlees worden walnoten en rozijnen toegevoegd. Voor de pit gebruiken we chilivlokken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter.

  1. Spoel de zoete aardappelen af en schil ze met een dunschiller. Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.

  1. Doe de stukjes in een ruime pan en zet de aardappelen net onder water. Kook de aardappelen voor zo’n ongeveer 10 minuten.

  1. Doe de zuurkool in een vergiet. Snijd de ui fijn en meng deze samen met de rozijnen door de zuurkool heen.

  1. Prik met een vork in de aardappelen als deze zacht zijn kan deze afgieten. Stamp de aardappelen in de pan met een stamper tot een egale massa.

  1. Schep de crème fraîche er doorheen. Breng op smaak met gedroogde chili peper.

  1. Schep het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree heen tot het goed mengt.

  1. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal. Verkruimel de walnoten over de zuurkool en bestrooi daarna met de kaas.

  1. Zet de zuurkoolschotel voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder