Vegan paella

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Veganistische paella vol met groenten
pinit

Vegan paella

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 25 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Smaakvolle vegetarische paella met rode ui, paprika's, tomaten, tuinerwten en champignons. De groenten worden gekruid met paprikapoeder en kurkuma, zodat het lekker pittig wordt.

Let op bij het kopen van de groentenbouillon dat deze ook echt glutenvrij en vegan is.  

Serveer de paella eventueel met verse peterselie.  

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de tomaten en paprika's in kleine blokjes en de champignons in kwarten.

  2. Giet een scheutje olie in een wok en fruit de ui samen met de champignons en paprika, ongeveer een minuut of vijf op middelhoog vuur.

  3. Bak dan de tomatenpuree een minuut mee.

  4. Vervolgens voeg je de rijst, de tomaten, de gedroogde kruiden en de bouillon toe.

  5. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, vergeet niet zo nu en dan even te roeren.

  6. Voeg dan de tuinerwten toe en laat de boel nog heel even zachtjes pruttelen totdat het vocht is opgenomen en de rijst mooi gaar is.

  7. Serveer de paella met verse peterselie.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder