Traybake mediterraanse kip

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten
Traybake met gekruide kip en groente aangevuld met gebakken bloemkoolrijst
pinit
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 35 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst, Winter

Beschrijving

Traybake met gekruide kip aangevuld met een groenteplaat van courgette, aubergine, gele paprika, cherry tomaten, citroen en mammoet olijven. De traybake wordt geserveerd met gebakken gekruide bloemkoolrijst.

Ingrediënten

Kip

Groenteplaat

Bloemkoolrijst

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Meng de kip met de kruiden en de harissa. Zet dit even opzij.
  3. Snijd de courgette en aubergine in plakjes en paprika in reepjes. Snijd de citroen in grove stukken.
  4. Verdeel de gesneden groenten (incl. citroen) samen met de cherrytomaten over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruiden. Verdeel vervolgens de olijven over de plaat.
  5. Leg de kip tussen de groenten en bak de kip en groente 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat olie en de bloemkoolrijst toe.

  7. Roer er ras el hanout, rozemarijn, knoflookpoeder, citroensap en citroenrasp doorheen. Bak de rijst beetgaar in ca. 4 minuten.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en serveer met de bloemkoolrijst.
Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder