Traybake kip met pompoen

Porties: 4 Totale tijd: 55 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Traybake van kippendijfilet met pompoen, champignons en pecannoten
pinit

Traybake kip met pompoen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 50 minuten Totale tijd 55 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst, Winter

Beschrijving

Ovengerecht dat gemaakt kan worden in een ovenschaal of op een bakplaat. Eerst wordt de kippendijfilet in de oven gebakken met tijm. Deze wordt na een half uur aangevuld met pompoen, champignons en pecannoten. Nog een kwartier tot twintig minuten geduld en smullen maar.

Mocht je meer voeding wensen dan kan dit gerecht aangevuld worden met zoete aardappelblokjes of aardappelpartjes met een rode schil. Deze voeg je dan samen met de pompoen toe.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met opstaande rand met bakpapier of pak een ovenschaal.

  1. Doe de kippendijen, rode uien en takjes tijm in een ovenschaal. Druppel er een eetlepel olie overheen. Bestrooi met peper en roer alles goed door elkaar.

  1. Rooster het 30 minuten in de oven.

  1. Haal de schaal uit de oven en voeg de champignons, pompoen en pecannoten toe.

  1. Druppel er honing en rode wijnazijn overheen. Besprenkel met olijfolie en roer alles nog even goed door elkaar.

  1. Rooster nog 15-20 minuten in de oven.

  1. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met peterselie.

     

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder