
Traybake harissakip
Beschrijving
Pittige traybake met kipdijfilet gemarineerd in rozenharissa en aangevuld met pommes rouges, kalamata olijven en romaatjes. De traybake wordt bestrooid met verse platte peterselie.
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten.
- Laat het potje kalamata olijven uitlekken.
- Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
Bak 30 minuten in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn.
- Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.