
Stoofschotel paddenstoelen
Beschrijving
Heerlijk gekruide vegan stoofschotel. Door het gebruik van verschillende paddenstoelen en de toevoeging van zoete aardappel mis je absoluut het vlees niet. De kruiden maken deze stoofschotel super smaakvol! Absoluut het proberen waard.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de rode uien. Veeg de paddenstoelen voor de pasta schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Halveer de kastanjechampignons.
Haal de blaadjes van de kruiden uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.
Verhit de olie en boter in de braadpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 5 min. Schep regelmatig om.
Zet het vuur hoog. Voeg de chilivlokken, paddenstoelen, fijngesneden kruiden, kastanjechampignons en zoete-aardappelblokjes toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Bestrooi met de bloem en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep om.
Zet de pan met deksel ca. 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de deksel eraf en zet nog 30 minuten onafgedekt in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de peterselie met het citroenrasp (gremolata).
Haal de stoof uit de oven en meng er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Bestrooi de stoof met de gremolata.