Soto ayam

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Soto ayam met mihoen
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Kruidige soto ayam met kip, tomaten, taugé en vastkokende aardappels. De soep wordt geserveerd met ei, limoen, verse selderij en gebakken uitjes.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de boemboe soto 2-3 minuten.

  2. Schenk er het kokende water bij en verkruimel het halve bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en voeg de kipfilets toe. Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Voeg na 10 minuten de aardappelblokjes toe.
  4. Kook de eieren 7 minuten, laat schrikken onder koud stromend water, schil en halveer ze.
  5. Snijd de limoen in kwarten, de tomaten in dunne parten en snijd de selderij fijn.
  6. Haal de kipfilets uit de soep en trek met 2 vorken uit elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  7. Voeg de kip weer toe en verwarm kort de taugé, de tomaat en de mihoen mee (maximaal 2 minuten).

  8. Serveer de soep in kommen met de ei, selderij, limoen en gebakken uitjes.
Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder