
Rode curry met kipballetjes
Beschrijving
Eenvoudig en smaakvol gerecht om snel te maken na het werken. Heb je geen tijd of zin om de kipballetjes zelf te draaien, koop dan kant en klare kipballetjes. Je kunt de cherry tomaatjes ook vervangen door snoeptomaatjes voor een kleurrijk gerecht.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng ¾ van de koriander met peper en zout door het gehakt en draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk en cherrytomaatjes toe, breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar en giet af. Voeg de broccoli toe aan de saus.
Serveer de rijst met de saus en bestrooi met de rest van de koriander.