Rijstbowl met zalm

Porties: 4 Totale tijd: 20 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Rijstbowl met zalm, avocado's en zwart sesamzaad
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Lente, Zomer

Beschrijving

Eenvoudige bowl, snel klaar en heerlijk als het zomers warm wordt om buiten te eten. De rijstbowl wordt gevuld met komkommer, wortel, bosuien, avocado's en gerookte zalm. De bowl wordt geserveerd met zwart sesamzaad en coconut aminos.

De gerookte zal kan eventueel gemarineerd worden met olien en coconut aminos, maar je kunt ook prima de gerookte zalm direct toevoegen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de poke bowl rice volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst iets afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).
  3. Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Eventueel : meng de zalm met de peper, coconut aminos en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  5. Snijd de komkommer in blokjes. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.
  6. Snijd de bosuien in schuine ringetjes.
  7. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

  8. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de bowl met het sesamzaad. Serveer met de coconut aminos.

Keywords: visgerecht, zuivelvrij, glutenvrij
Ingedeeld onder