Rijstbowl met falafel

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Rijstbowl met bietenblokjes en falafel
pinit

Rijstbowl met falafel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Lente, Zomer

Beschrijving

De rijstbowl met zoete aardappelblokjes en aubergine uit de oven, bietenblokjes, avocado's en gebakken falafel smaakt goed met een citroen-tahin dressing, maar ook met bietenhumus.

Ingrediënten

Citroen-tahin dressing ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de poke bowl rice volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  3. Snijd de aubergine in plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de zoete aardappelblokjes op en de plakken aubergine. Besprenkel met olie en bak 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en de avocado in plakjes.
  5. Zet de bowls klaar en begin alvast met opmaken: schep de rode biet en de cherry tomaatjes in de bowl.
  6. Maak de citroen-tahin dressing of serveer met de bietenhumus:
  7. Bak de falafel in 4 – 5 minuten klaar en voeg ze toe aan de bowl.
  8. Bak in een droge bakpan op het vuur de sesammix een paar minuten.
  9. Haal de ovenplaat uit de oven en voeg de gebakken zoete aardappel en aubergine toe aan de bowl.
  10. Voeg de avocado toe aan de bowl en bestrooi met sesammix.
  11. Serveer de bowl met de dressing en de rest van de citroen.

Citroen-tahin dressing

  1. Roer de tahin, de yoghurt en de sap van een halve citroen door elkaar.

  2. Voeg eventueel peterselie toe en roer nog eens goed door.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder