Quinoa bowl met bietenhumus

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Quinoa bowl met zoete aardappel, avocado's en bietenhumus
pinit

Quinoa bowl met bietenhumus

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer, Lente

Beschrijving

Smaakvolle quinoa bowl met zoete aardappelblokjes, sla, sperziebonen, broccoli, paprika en avocado's. Mocht je peulvruchten lekker vinden dan zijn donker linzen een goed toevoeging. Deze quinoa bowl eet je met bietenhumus en eventueel een citroen-tahin dressing.

Ingrediënten

Citroen-tahin dressing ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en kook 3 minuten, giet af. Kook de bonen 6-8 minu-ten, giet af.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de zoete aardappelblokjes op. Be-sprenkel met olie en bak 20 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten de broccoli toe.
  5. Snijd de avocado in plakjes, snijd de paprika in blokjes en laat de linzen uitlekken.
  6. Zet de bowls klaar en begin alvast met opmaken: schep de gemengde sla, de pa-prika en de linzen in de bowl.
  7. Voeg de quinoa en de bonen toe aan de bowl.
  8. Maak eventueel een citroen-tahin dressing
  9. Bak in een droge bakpan op het vuur de pompoenpitten een paar minuten.
  10. Haal de ovenplaat uit de oven en voeg de gebakken zoete aardappel en broccoli toe aan de bowl.

  11. Voeg de avocado toe aan de bowl en bestrooi met pompoenpitten.

  12. Serveer de bowl met de bietenhummus, de dressing en de rest van de citroen.

Citroen-tahin dressing

  1. Roer de tahin, de yoghurt en de sap van een halve citroen door elkaar.

  2. Voeg eventueel peterselie toe en roer nog eens goed door.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder