
Pastasalade met artisjok
Beschrijving
Smeuïge pastasalade met gegrilde artisjokharten, komkommer, tomaten, rucola en tonijndressing. De salade wordt bestrooid met knapperige kappertjes.
Ingrediënten
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de tonijn af en vang de olie op.
- Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en bak 2 el kappertjes 5 – 7 minuten op mid-delhoog vuur tot ze openbarsten en knapperig zijn. Schep op een bordje.
- Halveer de artisjokharten in de lengte. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Halveer de cherry tomaten.
- Doe de tonijn, de rest van de tonijnolie, de spread en de rest van de kappertjes in een kom en pureer tot een gladde dressing met een staafmixer.
- Schep de pasta om met de artisjok, komkommer, cherytomaat, rucola en tonijndres-sing en breng op smaak met peper.
- Bestrooi met de gebakken kappertjes.