
Hamlappen pastinaakstamppot
Beschrijving
Een lekker aardappel vlees groente gerecht, omdat het geen standaard gerecht is. Het gerecht wordt aangevuld met een ui-appelmengsel waar selderij aan wordt toegevoegd. Een heerlijke toevoeging aan de de hamlappen en de pastinaakstamppot.
Ingrediënten
Bereiding
Schil de aardappelen en pastinaak, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de hamlappen 12 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de uien en snijd de appel in blokjes van een ½ cm.
Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten. Bak de ui en appel in het achtergebleven bakvet 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
Snijd de selderij fijn, schep door het ui-appelmengsel.
Stamp met de pureestamper en maak eventueel smeuïger met het kookvocht.
Snijd het vlees in repen van 1 cm.
Serveer de pastinaakstamppot met in repen gesneden hamlappen en verdeel het ui-appelmengsel erover.