Groentepakketjes

Porties: 2 Totale tijd: 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Groentepakketjes uit de oven met een frisse salade
pinit

Groentepakketjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Zomer, Lente

Beschrijving

Groentepakketjes gevuld met broccoli en bloemkoolroosjes, bospeen, gegrilde paprika en lente-uitjes met een pittige gember marinade uit de oven. Heerlijk met een frisse salade met een mosterd honing dressing.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de salade

Instructions

  1. Meng in een grote kom de gember, honing, kerrie, een mespunt zout, olie en 1 eetlepel water.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de wortels in de lengte in dunne streepjes.
  4. Meng de broccoli, bloemkool en wortels voorzichtig met de marinade in de kom.
  5. Leg 2 vellen bakpapier (ca. 30x30 cm) op het werkblad en schep de helft van het groentemengsel in het midden van elk vel.
  6. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukken van ca. 1 cm groot.
  7. Maak de bosuitjes schoon en snijd alleen het lichtgroene en witte deel in dunne ringen.
  8. Verdeel paprika en lente-ui over de groenten.
  9. Vouw het bakpapier over de groenten, zodat er een pakketje ontstaat. Vouw goed dicht en knoop de uiteinden vast met keukentouw. Leg de pakketjes op een bakplaat en rooster ca. 20-25 minuten in het midden van de oven.

  10. Maak intussen de sla schoon, was de blaadjes, droog ze en snijd ze in kleinere stukken.
  11. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, haal uit de pan en laat afkoe-len.
  12. Maak de radijsjes schoon, spoel ze af en snijd ze in dunne plakjes.
  13. Roer de honing, mosterd, limoensap en olie tot een lobbige dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng de sla, pijnboompitten, radijs en dressing.
  14. Snijd de Greek white in blokjes.

  15. Serveer de salade met de warme groentepakketjes en de Greek white.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder