
Groene curry met bloemkool, spinazie en kikkererwten
Beschrijving
Heerlijk curry gerecht met verse gember, bloemkool, spinazie, tuinerwten en kikkererwten. Deze keer maak ik de curry met de kruidenpasta voor de groene curry, maar je kunt ook variëren met de kruidenpasta voor de gele curry.
De curry kun je naar smaak combineren met pandan, basmati of jasmijn rijst. Ondanks alle groenten is deze curry snel te bereiden, doordat er maar weinig groenten gesneden hoeven te worden en ze zijn snel beetgaar.
En natuurlijk serveer je de curry samen met verse koriander. Mocht je geen liefhebber zijn van verse koriander, probeer dan eens koriander kruiden toe te voegen tijdens het wokken.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3-4 minuten. Giet af.
Rasp ondertussen de verse gember en pluk de blaadjes van de verse koriander.
Verwarm een wok met een beetje olijfolie en bak de verse gember. Voeg zodra de gember gaat geuren de kruidenpasta toe. Voeg de kokosmelk toe en meng goed door elkaar.
Spoel de kikkererwten af en voeg deze samen met de gekookte bloemkoolroosjes toe aan de curry.
Laat de curry 5 minuten zachtjes koken en voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe.
Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze even zacht worden.
Serveer de currysaus met de rijst en verse koriander.