Gevulde groentesoep

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Vegan gevulde groentensoep met glutenvrije pasta
pinit

Gevulde groentesoep

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Gevulde groentesoep met kikkererwten, spinazie, courgette en glutenvrije pasta. De soep wordt geserveerd met versie peterselie.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten ca. 15 minuten in de oven.
  3. Snijd de ui en de peterselie fijn.
  4. Verhit de helft van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minu-ten, schep af en toe om.
  5. Voeg de soepgroente toe en bak nog 2 minuten mee.
  6. Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook.
  7. Voeg de penne toe en kook mee volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spinazie 5 min. Breng op smaak met peper.
  9. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe aan de soep en kook de laatste 4 mi-nuten mee. Breng op smaak met peper.
  10. Voeg de spinazie en de kikkererwten op het laatste moment toe.
  11. Serveer de soep met de peterselie.
Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder