
Gevulde groentesoep
Beschrijving
Gevulde groentesoep met kikkererwten, spinazie, courgette en glutenvrije pasta. De soep wordt geserveerd met versie peterselie.
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten ca. 15 minuten in de oven.
- Snijd de ui en de peterselie fijn.
- Verhit de helft van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minu-ten, schep af en toe om.
- Voeg de soepgroente toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de penne toe en kook mee volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spinazie 5 min. Breng op smaak met peper.
- Snijd de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe aan de soep en kook de laatste 4 mi-nuten mee. Breng op smaak met peper.
- Voeg de spinazie en de kikkererwten op het laatste moment toe.
- Serveer de soep met de peterselie.