Foeyonghai met shanghai paksoi
Beschrijving
Deze foeyonghai overtreft iedere foeyonghai die ik eerder gegeten heb. Mijn man lust geen foeyonghai, maar hij wil deze zelfgemaakte variant met plezier iedere week eten.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan.
Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Voeg de tomato frito toe en laat 10 minuten op laag vuur koken.
Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maizena. Roer dit door de tomatensaus. Breng op smaak met peper.
Pureer in de hoge beker van de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit ⅗ van de zonnebloemolie met 1 theelepel sesamolie in een grote hap-jespan. Bak de wokgroente 5 minuten op hoog vuur.
Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 minuten toe aan de groente. Bak 4-5 minuten mee. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet.
Schep de tomatensaus erop en laat 1 minuut meekoken met de deksel op de pan.
Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de rest van de zonne-bloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paksoi 6 min. Keer halverwege om.
Serveer de foeyonghai met de rijst en paksoi erbij.