Couscous
Beschrijving
Heerlijk Marokkaans gerecht met chorizo voor een pittig geheel. Door de toevoeging van ras el hanout krijgt de couscous zijn typerende smaak. De ras el hanout strooi ik altijd lekker ruim over alle groenten, zodat alles ermee doordrongen is. Heerlijk!
Voor de couscous gebruik ik een glutenvrije variant die ik klaar maak met een handjevol rozijnen en een snufje zout en een scheutje olijfolie.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de chorizo, courgettes, winterwortelen, paprika's in stukjes (ongeveer even groot). Snijd de gedroogde abrikozen in vieren.
Snipper de ui en fruit deze in een grote braadpan heel zachtjes glazig in olijfolie. Kook de boontjes 10 minuten in water in een aparte pan.
Doe alle groenten (behalve de boontjes) bij de ui en fruit al omscheppend op hoog vuur even mee (3 - 5 minuten).
Schep de ras el hanout erdoor en eventueel zout en peper.
Zet een deksel op de pan en laat de groente op laag vuur in een half uur zachtjes gaar worden.
Bereid de couscous zoals de beschrijving aangeeft. Laat een kwartiertje staan tot al het water is opgenomen. Wil je een variant op de gewone couscous gooi er dan een handjevol rozijnen doorheen.
Schep met een vork de couscous goed los tot er geen klontjes meer zijn. Bewaar afgedekt tot de groente klaar zijn.
Voeg na 20 minuten de gekookte boontjes en de gedroogde abrikozen toe aan de groenten en roer goed door.
Serveer de couscous met de groenten.