
Risotto met zalm en venkel
Beschrijving
De risotto wordt gemaakt met risottorijst en venkelknollen. Als deze klaar is wordt de citroenrasp en -sap toegevoegd en de helft van de dille. De risotto wordt geserveerd met de warm gerookte zalm en de rest van de verse dille.
Ingrediënten
Bereiding
- Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Hou warm op laag vuur. Snipper ondertussen de uien.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer 1 minuut door tot het is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 minuten.
- Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen af. Haal het zachte groen eraf en hou apart. Halveer de venkel in de lengte en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen in zo dun mogelijke plakjes. Voeg na 10 minuten de venkelstukjes toe aan de risotto.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de dille grof en de steeltjes fijn.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Neem wanneer de risotto gaar is de pan van het vuur.
- Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met het citroen-rasp, -sap, peper en zout. Roer de helft van de dille erdoor.
- Verwijder het vel van de warmgerookte zalm, breek de vis in stukken en verdeel over de risotto.
- Bestrooi met de rest van de dille en het achtergehouden venkelgroen.