Pasta met geroosterde venkel en asperges
Beschrijving
Glutenvrije penne of andere glutenvrije pasta met geroosterde venkel, groene asperges, rode ui en sugarsnaps uit de oven. De pasta wordt op smaak gemaakt door een zelf gemaakte pistachepesto. Serveer de pasta eventueel met geraspte vegan kaas.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de venkel in reepjes en de ui in halve ringen en breek de onderkant van de asperges en snijd in stukken van ca 2 cm.
Schep alle groenten om met 1,5 el olijfolie en peper.
Verdeel de groenten over de bakplaat en bak in het midden van de oven in 25 minuten beetgaar, schep regelmatig om.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie en laat afkoelen.
Maal de noten in een keukenmachine en meng met de rest van olie en de pesto in een bakje.
Giet de pasta af en meng de helft van de pistachepesto door de pasta.
Schep de geroosterde groenten over de pasta en verdeel de rest van de pistachepesto erover. Serveer eventueel met geraspte kaas.