Libanese falafel salades

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Vegetarische salade met falafel, couscous en verse munt
pinit

Libanese falafel salades

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Rijgevulde Libanese falafel salade met glutenvrije couscous, bloemkoolrijst en verse munt. In deze salade gebruiken we pittige groene paprika, platte peterselie met baharat kruiden. De falafel paprika harissa geeft nog wat extra pit aan deze salade.  De salade wordt geserveerd met citroen paren en harissa humus.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de bloemkoolrijst 2 minuten en giet deze af.

  3. Snipper de ui, snijd de groene paprika’s in kleine stukken en snijd de tomaten in blokjes.

  4. Pluk de blaadjes van de munt en de platte peterselie en snijd de verse kruiden fijn.

  5. Verhit een beetje olie in de wok en bak de falafel balletjes 5 minuten op middelhoog vuur.

  6. Meng de couscous met de bloemkoolrijst, de baharat, de verse kruiden, de gesnipperde ui, tomaten en paprikastukjes in een saladeschaal.

  7. Verdeel de falafel balletjes erover en snijd de citroen in 2 parten.

  8. Serveer de salade met de citroen en de humus.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder