Couscous met kip en citroen
Beschrijving
Heerlijke couscous voor de lente en de zomer. Door toevoeging van citroenrasp wordt de couscous fris van smaak, ondanks dat er ras el hanout is gebruikt voor het kruiden van de kippendijfilet.
Ingrediënten
Bereiding
Schil de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de rode ui in parten.
Snijd de kipdijfilet kleine stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een wok en bak de kip rondom bruin.
Voeg de winterwortelen en de ui toe aan de kip, schep om en bak nog 2 minuten mee.
Voeg het water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Laat 25 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de wok.
Bereid de couscous zoals de beschrijving aangeeft. Voeg een beetje olie toe en een handje rozijnen. Laat een kwartiertje staan tot al het water is opgenomen en de rozijnen zacht zijn.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten.
Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe aan de wok.
Neem de deksel eraf, bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.