Traybake van kip en pastinaak
Beschrijving
Door de kip te kruiden met al-andalus (Jonnie Boer) wordt dit een heerlijk ovengerecht in combinatie met pastinaak, prei en winterwortelen. Op het moment dat de gekruide kip wordt toegevoegd worden de groentes bestrooid met plantaardig geraspte kaas. In plaats van pastinaak kun je ook knolselderij gebruiken.
We eten deze traybake met gebakken krieltjes, maar die kun je ook weglaten.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1,5 – 2 cm. Schil de winterwortelen en snijd in schuine stukken.
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak 30 minuten in het midden van de oven.
Snijd de kipfilets in de lengte door de midden. Maak een marinade van 1 el olijfolie en de al-andalus kruiden. Marineer de kip in deze marinade.
Snijd de grote krieltjes in kwarten en de kleine in helften. Kook de krieltjes 8 minuten.
Leg na 20 minuten baktijd de kip tussen de groenten en bestrooi met plantaardig geraspte kaas.
Verhit olijfolie in een wok en bak de krieltjes bruin, bestrooi eventueel met zout.
Serveer de gebakken krieltjes met de traybake.