Pompoen risotto
Beschrijving
Echte comfort food deze pompoen risotto met salieboter en amandelstaafjes. Daarnaast is deze risotto snel gemaakt, doordat de pompoenstukje in de oven gaan zodat ze lekker kunnen karamelliseren.
Ik gebruik voor het gemak kant en klaren pompoenstukjes, maakt niet uit van welke pompoen. Je kunt natuurlijk ook een hele pompoen hiervoor gebruiken en deze zelf in stukjes van 1 bij 1 cm snijden.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de pompoenstukjes met 1 eetlepel olijfolie, de kaneel, de chilivlokken en wat zout en vul de bakplaat hiermee. Grill de pompoen in 15-20 minuten gaar in de oven.
Snijd de ui fijn. Verwarm een wok op het vuur. Voeg 25 gram boter en 1 eetlepel olijfolie toe en bak de ui ongeveer 2 minuten.
Voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1-2 minuten mee met de ui totdat deze glazig oogt. Blus af met de witte wijn en blijf goed roeren.
Zet de wok op middelhoog vuur. Als je wijn verdampt is, giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door, zodat de bouillon wordt opgenomen door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn (een lichte bite) Dit duurt meestal zo’n 20-25 minuten.
Braad in de tussentijd 75 gram van de boter kort in een steelpan en voeg de salieblaadjes toe. Bak de salie een paar minuten mee. Laat de boter niet donkerbruin worden! Na 2-3 minuten is je salieboter klaar. Haal de salieblaadjes uit de boter
Gril de amandelstaafjes in een bakpan zonder boter, totdat deze mooi goudbruin kleurt.
Als de risotto klaar is, voeg je de pompoen toe, samen met de helft van de geraspte kaas. Garneer de pompoenrisotto met de rest van de kaas, de amandelstaafjes en de salieboter.