Pompoen peterseliewortel stamppot
Beschrijving
Vegan stamppot die zowel met pastinaak en knolselderij kan worden gemaakt als met pastinaak en peterseliewortel. Het recept is gemaakt met peterseliewortel, omdat er nog geen knolselderij verkrijgbaar was. Door de toevoeging van appel wordt de stamppot lekker fris. Smaakvol met paddenstoelenjus en lekker in de herfst en de winter.
Ingrediënten
Bereiding
Schil de aardappelen, de pastinaak en de peterseliewortel (of knolselderij) en snijd dit in ongeveer gelijke stukjes.
Doe de pompoenblokjes, de aardappel, pastinaak en peterseliewortel in een pan met ruim water en voeg een 1/2 bouillonblokje toe. Kook in 20 minuten gaar.
Snijd de champignons in kwarten en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de boter in een wok en bak de champignons en de ui 6- 8 minuten op middelhoog vuur.
Verkruimel de rest van het bouillonblokje erover en voeg 50 ml kokend water toe. Laat 1 minuut inkoken en haal van het vuur.
Snijd ondertussen de appels in blokjes.
Giet de aardappelen en de groenten af en stamp alles tot een grove stamppot. Meng de stukjes appel erdoor.
Serveer de stamppot met de paddenstoelenjus.