Pompoen peterseliewortel stamppot

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Pompoen peterseliewortel stamppot met paddenstoelenjus
pinit

Pompoen peterseliewortel stamppot

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 25 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Vegan stamppot die zowel met pastinaak en knolselderij kan worden gemaakt als met pastinaak en peterseliewortel. Het recept is gemaakt met peterseliewortel, omdat er nog geen knolselderij verkrijgbaar was. Door de toevoeging van appel wordt de stamppot lekker fris. Smaakvol met paddenstoelenjus en lekker in de herfst en de winter. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, de pastinaak en de peterseliewortel (of knolselderij) en snijd dit in ongeveer gelijke stukjes.

  2. Doe de pompoenblokjes, de aardappel, pastinaak en peterseliewortel in een pan met ruim water en voeg een 1/2 bouillonblokje toe. Kook in 20 minuten gaar.

  3. Snijd de champignons in kwarten en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de boter in een wok en bak de champignons en de ui 6- 8 minuten op middelhoog vuur.

  4. Verkruimel de rest van het bouillonblokje erover en voeg 50 ml kokend water toe. Laat 1 minuut inkoken en haal van het vuur.

  5. Snijd ondertussen de appels in blokjes.

  6. Giet de aardappelen en de groenten af en stamp alles tot een grove stamppot. Meng de stukjes appel erdoor.

  7. Serveer de stamppot met de paddenstoelenjus.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder