Couscoussalade aardbei en avocado

Porties: 4 Totale tijd: 25 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Gevulde glutenvrije couscoussalade met greek white en pijnboompitten
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 10 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

De couscoussalade wordt gevuld met cherrytomaatjes, paprika's, aardbeien, gedroogde abrikozen, avocado en lente uitjes. Heerlijk met blokjes van greek white (plantaardige feta) en geroosterde pijnboompitten.

De salade kan met gerookte kip worden gegeten (dan is de salade niet meer vegan). Op de foto is gerookte kip toegevoegd.

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem 200 gram couscous voor 4 personen. Verkruimel een kruidenbouillonblokje (vegan) en los het op in 200 ml gekookt water. Voeg dit toe aan de couscous en laat het ca. 5 minuten met de deksel op de schaal rusten.

  2. Snijd ondertussen de lente-ui en aardbeien in plakjes en de cherry tomaatjes in vieren. De avocado en rode paprika snijd je eveneens in kleine stukjes. De abrikozen snijd je het allerkleinst. 

  3. Rooster de pijnboompitten op hoog vuur in een pan (zonder olie!) tot ze een beetje verkleuren.

  4. Vermeng alles met de couscous en serveer met de greek white. Voeg eventueel gerookte kipblokjes toe. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder