Rijstbowl met kip en tuinerwten

Porties: 4 Totale tijd: 35 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Warme rijstbowl met gebakken kipfilet, mango en tuinerwten
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 35 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Lekker makkelijk eten uit een bowl. Even een keer geen zin om aan tafel te eten, dan is dit een perfect recept. Rijstbowl waaraan gebakken kip, tuinerwten, komkommer en verse mango wordt toegevoegd. Bestrooi met verse munt en eventueel citroensap. 

Bij deze bowl kun je natuurlijk variëren in de groente. Denk eens aan gebakken broccoli, avocado, paprika etc. Natuurlijk kun je ook variëren met de basis, couscous in plaats van rijst of quinoa. Alles is mogelijk. 

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers een halve citroen uit. Doe de kipfilet in een ziplockzakje. Voeg een ½ eetlepel citroensap, beetje olijfolie, 2 eetlepels chilisaus met peper en eventueel zout toe. Laat 15 minuten marineren.

  2. Kook de pandan rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

  3. Verwarm een grillpan. Haal de kip uit het zakje en bak deze op de grillpan in 10 minuten gaar. Keer halverwege.

  4. Kook de tuinerwten 3 minuten en giet deze af.

  5. Snijd de mango en de komkommer in stukjes en snijd de verse muntblaadjes fijn.

  6. Snijd de gebraden kip in repen of blokjes.

  7. Roer de rest van de chilisaus door de gekookte rijst.

  8. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de tuinerwten, de komkommer, de mango en de gesneden kip over de kommen. Bestrooi met wat verse munt.

  9. Serveer de kommen met de rest van de verse munt en de halve citroen.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder