Gebakken krieltjes met courgette

Porties: 4 Totale tijd: 35 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Gebakken krieltjes met gehakt, kruiden en courgette en peterselieyoghurt
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 35 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Heerlijk wok gerecht met krieltjes en courgette door de toevoeging van kruiden. Je kunt de kruiden apart toevoegen of 2 eetlepels ras el hanout gebruiken. Met de losse kruiden kun je het gerecht aan je eigen smaak aanpassen.

Het gerecht wordt gereserveerd met een peterselieyoghurt van kokos yoghurt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de krieltjes doormidden of in kwarten en kook deze 8 – 10 minuten.

  2. Snijd de courgettes in halve maantjes of kwarten.

  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui op middelhoog vuur.

  4. Voeg na 2-4 minuten het gehakt toe met alle kruiden en bak dit rul. Schep het gehaktmengsel uit de pan.

  5. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de krieltjes bruin. Voeg de laatste 4 minuten de courgettes toe.

  6. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de yoghurt. Breng de peterselieyoghurt op smaak met peper.

  7. Schep het gehaktmengsel door het aardappelmengsel en bestrooi met peper. Schep nog even goed om op hoog vuur.

  8. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder