Waldorfsalade met gebakken aardappeltjes

Porties: 4 Totale tijd: 35 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Waldorfsalade met gerookte kip en gebakken aardappeltjes
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 35 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Waldorfsalade met bleekselderij en gerookte kip. Door de toevoeging van appels en rode druiven wordt het een frisse salade. De walnoten en de dressing maken het helemaal af. De salade smaakt heerlijk met gebakken krieltjes met Provençaalse kruiden. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes 7 minuten en bak ze in een wok met de Provençaalse kruiden.

  2. Was ondertussen de bleekselderij en snijd deze in boogjes. Was en halveer de druiven. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.

  3. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes. 

  4. Hak de walnoten grof met een mes. 

  5. Schep de bleekselderij, de druiven, de appel en de kip om in een saladekom. Bestrooi met de walnoten.

  6. Serveer de salade met de dressing en de aardappeltjes.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder