Rijstsalade met paprika en tuinerwten

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Zomerse rijstsalade met paprika, tuinerwten en mandarijnpartjes
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 minuten Rusttijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Zomerse rijstsalade en net even anders dan een pastasalade. De rijstsalade bevat lekker veel groenten en door de toevoeging van kerriepoeder wordt de salade pittig van smaak. Eventueel serveren met peterselie. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten de laatste 5 minuten met de rijst mee. Laat afkoelen.

  2. Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. 

  3. Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.

  4. Roer in een kom de slasaus, 4 eetlepel mandarijn sap,  de kerriepoeder, peper en zout door elkaar. Knip de peterselie erboven fijn.

  5. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.

Keywords: vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder