Taart met aardbeien en pistachenoten
Beschrijving
Deze taart van aardbeien en pistachenoten is perfect voor een zomers feest. De hoeveelheden zijn voor een springvorm van 18 - 20 cm. Door toevoeging van de citroen rasp is de smaak zoet en fris. Echt genieten!
Wil je de taart nog mooier maken klop dan wat kokosroom om te kloppen op en garneer hiermee de taart.
Ingrediënten
Bereiding
Smelt de plantaardige boter in een pannetje.
Rasp de citroen en halveer de aardbeien.
Verwarm de oven voor op 170 graden met onder- en bovenwarmte.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de randen in.
Doe het amandelmeel en de arrowroot of maizena in een mengkom met de gesmolten boter en roer even door. Voeg het zout, de bakpoeder, de ahornsiroop, het vanille extract, de eieren, de citroenrasp en de kwark toe. Spatel alles door elkaar tot een glad beslag.
Roer er ongeveer 150 gram aardbeien doorheen.
Verdeel het beslag over de bodem van de vorm en bak de taart in 40 – 50 minuten goudbruin.
Klop de kokosroom op met 1 tl suiker en zet in de koelkast om verder op te stijven.
Hak de pistachenoten fijn en bak deze in een pan goudbruin.
Laat de taart afkoelen en bedek deze vlak voor het serveren met de overige aardbeien en de gebakken pistachenoten.
Serveer met de opgeklopte kokosroom.