Salade met spinazie, aardbei en spekjes

Porties: 4 Totale tijd: 15 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Zomerse salade met aardbeien en babyspinazie
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Zomerse salade met babyspinazie, gebakken spekjes en aardbeien. De zelfgemaakte dressing van extra vierge olijfolie, balsamico en Groninger mosterd geeft een pittige smaak. Hou je van veel dressing gebruik dan 3 eetlepels olie met 2 eetlepels balsamico, maar de salade is ook smaakvol met iets minder dressing.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de pecannoten grof.  Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten 4 minuten. Laat afkoelen.

  2. Bak de magere spekblokjes goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Meng de olijfolie met balsamico en mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.

  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze doormidden.

  5. Meng de spinazie met de aardbeien, de spekjes, de pecannoten en de dressing.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder