Groene groentesalade

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Groene groentesalade met kip en walnoten
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Heerlijke groene salade met rucola en kleinbladige spinazie. Door de combinatie van appelen met bleekselderij en walnoten smaakt de salade lekker zoet. In dit recept eet ik de salade met gerookte kip, maar voor een vegan variant kan de gerookte kip ook weg gelaten worden. De salade heeft smaak genoeg. 

De dressing maken we van citroen en extra vierge olijfolie en gehakte walnoten en pompoenpitten. 

Deze salade smaakt goed met verse gebakken krieltjes of gekookte krieltjes in schil. 

Ingrediënten

Dressing

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de appels met schil in kleine stukjes. Hak de walnoten grof.  

  2. Verdeel de rucola en de spinazie in een grote saladeschaal en schep de bleekselderij en de appel erdoor.

  3. Klop voor de dressing het citroensap van een halve citroen en de olie door elkaar. Maak op smaak met peper en zout en roer de noten en de pitten erdoor.

  4. Snijd de gerookte kip in stukjes en leg ze op de salade. 

  5. Serveer de salade met de dressing.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder