Tagliatelle champignonsaus

Porties: 4 Totale tijd: 25 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Vegan tagliatelle recept met romige champignonsaus
pinit

Tagliatelle champignonsaus

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Heerlijk vegan recept met champignonsaus. Deze keer heb ik glutenvrije tagliatelle gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook glutenvrije spaghetti of penne gebruiken. Het recept is gemaakt met kastanjechampignons en witte champignons, maar ook hierin kun je variëren. 

Je serveert de pasta en saus met verse peterselie.

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de glutenvrije tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar.

  2. Snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.

  3. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui tot deze glazig beginnen te worden en voeg dan de champignons toe met de tijm.

  4. Bak deze tot ze gaar zijn en voeg dan 2 eetlepels witte bloem toe.

  5. Bak de bloem mee, verkruimel de paddenstoelenbouillon eroverheen en giet dan de kokos kookroom en het water erbij.

  6. Breng dit aan de kook en kook de saus iets in.

  7. Serveer de tagliatelle met de saus en met verse peterselie

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder