Traybake zoete aardappel
Beschrijving
Traybake uit de oven met zoete aardappel, scharrelkip haasjes of kippendijfilet, rode ui, puntpaprika's en courgette. De kip wordt voor die tijd even gemarineerd in olie met honing en za'ater, lekker pittig. Als alles over bakplaat is verspreid voegen we groene olijven toe.
De bakplaat serveren we met plantaardige witte Griekse kaas en verse muntblaadjes. De plantaardige witte kaas is verkrijgbaar van Violife (Violife Greek white block).
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng ⅗ van de olie met de honing, za’atar en peper. Meng de marinade door de kip. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.
Snijd de courgette in plakken. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.
Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover.
Bak ca. 25 minuten in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de witte kaas in kleine blokjes.
Haal de bakplaat uit de oven. Serveer de traybake met de witte kaas en de muntblaadjes.