Snelle paella

Porties: 4 Totale tijd: 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Paella met chorizo, kipstukjes en tuinerwten
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 25 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Deze snelle paella kun je ook door de week eten na een dag werken. De paella wordt gemaakt met chorizo, rode paprika's, tuinerwten en kleine kipstukjes. Vanzelfsprekend wordt er 0.05 gram saffraan aan toegevoegd voor de onmiskenbare paella smaak. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in blokjes en bak in een wok op laag vuur uit. Schep op een bordje.

  2. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 minuten.

  3. Voeg de rijst en saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen.

  4. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor.

  5. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar worden, roer regelmatig.

  6. Bak de kipstukjes in een bakpan, kruiden met peper en zout. 

  7. Roer de chorizo en de kipstukjes door de paella en warm alles nog 2-3 minuten goed door.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder