Lente stamppot met veel groenten

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Stamppot met veel groene groenten en spekjes
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Lente

Beschrijving

Deze lentestamppot maak je met andijvie, spinazie en tuinerwten. Heerlijk met magere gerookte spekjes. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in 10- 15 minuten gaar.

  2. Bak de spekjes ongeveer 6 minuten en snijd het spinazie grof en bak in delen mee.

  3. Giet de aardappelen af (vang een kop kookvocht op) en stamp de aardappelen fijn.

  4. Meng de andijvie en het spinaziemengsel er doorheen en laat 4 minuten staan, zodat de andijvie wat zachter kan worden.

  5. Kook ondertussen de tuinerwten volgens de omschrijving op de verpakking en giet af.

  6. Stamp alles door elkaar, gebruik eventueel wat kookvocht. Roer de tuinerwten er doorheen.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder