Gestoofde kipdijfilet met speculaaskruiden

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Zoet stoofgerecht met kippendijfilet, dadels en speculaaskruiden
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Winter

Beschrijving

Heerlijk zoet stoofgerecht met kippendijfilet door toevoeging van speculaaskruiden en dadels. Dit stoofgerecht combineert heel goed met couscous, maar is ook heerlijk met rijst.  

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui glazig.

  2. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verwijder de pit van de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Voeg de kippendijfilet en speculaaskruiden toe aan de ui en bak al omscheppend 3 - 5 minuten mee.

  4. Voeg de gesneden pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.

  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  6. Rasp de schil van de citroen. Roer met een vork de couscous los en voeg de citroenrasp toe. Snijd de rest van de citroen in partjes. 

  7. Serveer de couscous met de gestoofde kip en de citroenpartjes. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder