Stamppot boerenkool, pastinaak en winterwortelen met gehaktballen
Beschrijving
De winterse stamppot bestaat uit boerenkool, pastinaak en winterwortelen.
De gehaktballen worden gemaakt met komijn en Amsterdamse uien, zodat het een smaakvolle toevoeging is aan de stamppot.
Ingrediënten
Bereiding
Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm hier met vochtige handen meerdere kleine gehaktballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 15-25 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer deze. Bak de laatste minuut de gehalveerde Amsterdamse uien mee.
Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en winterwortelen. Snijd alles in gelijke stukken.
Kook de aardappelen, pastinaak en winterwortelen in 20 minuten gaar.
Kook de boerenkool in 15 minuten gaar.
Laat de groenten uitlekken (vang wat kookvocht op) en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Voeg de boerenkool en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de gehaktballen met Amsterdamse uien.