Preistamppot met runder braadworst

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten
Snel en simpel te maken preistamppot met zoete en kruimige aardappelen
pinit
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Winter

Beschrijving

De prei wordt gebakken in een wok, voordat deze aan de aardappelen wordt toegevoegd. De combinatie van zoete en kruimige aardappelen maken er een smaakvolle preistamppot van. 

De stamppot wordt geserveerd met Amsterdamse uien en runder braadworsten. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil beide soorten aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met eventueel zout in 10-15 min. gaar.

  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de braadworsten op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de worsten in 12 minuten gaar. Keer regelmatig.

  3. Bak de prei op heel laag vuur 10 minuten heel zacht (het mag niet bruin worden) in een beetje olie in een grote wok. Schep regelmatig om.

  4. Giet de aardappelen af en vang het vocht op. Pureer de aardappelen en schep de prei erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  5. Serveer met de Amsterdamse uien.

     

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder