Stamppot met geroosterde boerenkool en pompoen
Beschrijving
Heerlijke winterse stamppot met geroosterde boerenkool, pompoen en walnoten uit de oven. De krokant gebakken spekjes worden aan het einde toegevoegd. Mocht je stamppot iets smeuïger willen maken, bewaar dan het vocht dat afgegoten wordt van de aardappelen. Hiermee maak je het eenvoudig wat smeuïger.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels, snijd in stukjes en kook deze 10 – 15 minuten.
Leg de pompoen op een bakblik met bakpapier en rooster deze 15 minuten (ze moeten een beetje karamelliseren).
Bak de magere spekblokjes tot ze krokant zijn.
Leg de boerenkool en walnoten op een bakblik met bakpapier en rooster 5 minuten tot de boerenkool krokant is.
Giet de aardappelen af (vang wat vocht op) en stamp deze tot een puree.
Voeg de geroosterde pompoen, boerenkool en walnoten toe en roer door. Roer vervolgens de spekjes er doorheen. Maak eventueel wat smeuïger door het vocht van de aardappelen toe te voegen.