Vegan Marokkaanse tomatensoep
Beschrijving
Pittige tomatensoep door de toevoeging van de ras el hanout. Ik was iets te enthousiast geweest met de ras el hanout en hierdoor werd de soep heel pittig. Het is slim om eerst 1,5 eetlepel toe te voegen en dan door te proeven eventueel later nog wat extra ras el hanout toe te voegen voor meer smaak.
Serveer de soep met een partje citroen en verse koriander.
Lekker een glutenvrij stokbroodje met kruidencrème of vegan groene pesto.
Serveer de koriander er apart bij, want iedereen is gek op koriander.
Ingrediënten
Bereiding
Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schil en snijd de winterwortelen in kleine stukjes (0,5 cm brunoise). Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui tot ze glazig zijn.
Voeg de bleekselderij en de winterwortelen toe en bak 3 minuten mee.
Voeg 1,5 eetlepel ras el hanout en de tomatenpuree toe. Roer goed door en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenstukjes toe en 1 liter water. Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten zachtjes doorkoken. Proef tussendoor of er extra ras el hanout toegevoegd moet worden.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel deze goed af met koud water.
Voeg de kikkererwten toe aan de soep en warm nog 2 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de soep met de platte peterselie en serveer de soep met de koriander en de parten citroen.