Pannenkoeken
Beschrijving
Ik maak de pannenkoeken van boekweitmeel, glutenvrij zelfrijzend bakmeel, eieren en kokosmelk. Vanzelfsprekend kun je elke willekeurige plantaardige melk gebruiken die je wenst.
De pannenkoekjes zijn heerlijk met blauwe bessen. De blauwe bessen kun je aan je beslag toevoegen, dan is het echt genieten. Ik eet de pannenkoekjes met poedersuiker, jam of stroop.
Ingrediënten
Bereiding
Mix de boekweitmeel met het zelfrijzende bakmeel. Voeg hier het ei aan toe en roer goed door.
Voeg de kokosmelk toe, tot het dun genoeg voelt om goede pannenkoeken van te bakken.
Voeg het bakpoeder, een snuf zout en de kaneel toe aan het beslag en roer weer goed door. Voeg eventueel rozijnen en blauwe bessen toe.
Verhit een beetje olijfolie in een kleine bakpan.
Giet ongeveer een kleine soeplepel aan beslag in de pan. En draai de pan even rond, zodat het beslag zich goed verdeelt.
Bak op middelhoog vuur de pannenkoek mooi bruin en keer om, zodat de onderkant ook nog even kan bakken.
Leg de gebakken pannenkoek op een bord. Eventueel warm houden boven een pan met water. Bak door het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met poedersuiker, jam of stroop.