Kokosrijst met kip en paprika

Porties: 4 Totale tijd: 25 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Romige kokosrijst met pittige kip, paprika en ananas
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Snelle maaltijd met kokosrijst en een zoete ananassaus. De kip wordt gekruid met Thaise green curry kruiden van Jonnie Boer, zodat deze lekker pittig wordt. Heerlijke tegenhanger voor de zoete kokosrijst en zoete ananassaus. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de rijst met 400 ml kokosmelk en 350 ml water in een pan met deksel aan de kook. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten. Roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de rijst 15 minuten staan.

  2. Snijd ondertussen de ui in partjes, de paprika in stukjes en de ananas in stukjes.

  3. Voeg 0,5 el Thaise green curry kruiden toe aan 2 el olie. Smeer hiermee de kipstukjes in.

  4. Verhit ondertussen de wok en roerbak de kip op hoog vuur goudbruin.

  5. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 5 minuten tot de kip en de groenten gaar zijn.

  6. Voeg de stukjes ananas toe aan de saus en warm nog 1 minuut goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

  7. Serveer de saus samen met de kokosrijst. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder