Vegan mosterdsoep met prei

Porties: 4 Totale tijd: 20 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Eenvoudige veganistische mosterdsoep, heerlijk van smaak
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Winter

Beschrijving

Deze mosterdsoep wordt gemaakt met Zaanse mosterd toe, maar ik gebruik ook wel eens een deel Groninger mosterd zodat er iets meer pit in de soep komt. Heerlijk als het buiten flink koud is. 

Door aardappelen in de soep mee te koken wordt de soep iets voller. Wij eten de soep als maaltijdsoep, maar deze soep is ook prima te eten als voorgerecht. Mocht je nog vlees willen toevoegen dan kun je eventueel spekjes bakken en deze aan het einde aan de soep toevoegen of apart erbij serveren. 

Lekker met een glutenvrij stokbroodje met kruidencrème (AH verkoopt een vegan variant).  

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak de prei op middelhoog vuur in 3 minuten.

  2. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg de blokjes aardappel en de tuinkruidenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 – 15 minuten doorkoken.

  3. Schep de mosterd in de soep en roer deze even goed door. Pureer de soep met de staafmixer.

  4. Serveer de soep met een glutenvrij stokbroodje met vegan kruidencrème. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij, snelle maaltijd
Ingedeeld onder