Gele rijst met salami en puntpaprika
Beschrijving
Heerlijk pittig gerecht door de combinatie van de gele rijst met de salami. De gele rijst die in de winkels te koop is bevat melk, dus de gele rijst moeten we zelf maken met behulp van kurkuma en olie.
Door de combinatie van zoete puntpaprika's, tuinerwten, gedroogde abrikozen en pijnboompitten is dit een bijzonder smaakvol gerecht.
Ingrediënten
Bereiding
Doe 0,5 eetlepel olijfolie in een pan met 1 eetlepel kurkuma en bak even kort op middelhoog vuur tot het begint te ruiken. Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg 750 milliliter water toe om de rijst te koken. Kook 8 minuten en giet vervolgens af.
Verwijder ondertussen het vel van de salami, snijd de worst in de helft en snijd vervolgens plakjes van beide helften.
Snipper de ui. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Verhit een wok zonder olie of boter en bak de salami 3 minuten. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes.
Voeg de ui, paprika en oregano toe aan de salami en bak 5 minuten mee.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de pijnboompitten rondom bruin op middelhoog vuur.
Voeg de tuinerwten toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de abrikozen de laatste minuut toe en wok deze nog even kort mee. Schep regelmatig om.
Bestrooi met de pijnboompitten en serveer samen met de rijst.