Rode kool met pompoenpuree
Beschrijving
Na veel pogingen eindelijk een recept gevonden waarmee rode kool wel lekker wordt, zodat ik die niet meer in pot hoef te kopen. De rode kool eet ik met een pompoenpuree, maar die kan eventueel ook vervangen worden door een zoete aardappelpuree. Het is maar net waar je zin in hebt. Het voordeel van pompoenpuree is dat deze lekker draderig is, zodat je het vlees bij dit gerecht niet zult missen.
Een hele rode kool is teveel voor één maaltijd, dus ik vries het restant in voor een volgende rode koolschotel.
Mocht je het vlees wel missen dan kun je natuurlijk altijd lekker runder chipolata worstjes toevoegen of een runderworst.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de rode kool in kwarten en verwijder het harde gedeelte in het midden. Snijd de vier stukken in fijne reepjes.
Verwarm de boter in een ruime stoofplan. Voeg de rode kool toe en bak omscheppend 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het kaneelstokje, de azijn, het laurierblaadjes, eventueel de suiker en 250 ml water toe. Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur stoven. Schep af en toe om.
Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes van ca 3 cm. Voeg de appelblokjes na 30 minuten toe en laat nog 30 minuten meestoven.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de blokjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ca 20-25 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
Stamp de pompoenblokjes tot een puree ( voeg eventueel een beetje water toe)
Haal voor het serveren het kaneelstokje en de laurierblaadjes eruit en voeg eventueel zout en peper toe. Giet eventueel het teveel aan vocht af.