Chocoladetaart
Beschrijving
Het recept is gebaseerd op de smeuïge chocoladetaart van Rutger, maar dan aangepast in een glutenvrije en zuivelvrije variant. Ik gebruik wel eieren in de taart, dus het is geen veganistische versie. Door de taart niet te lang in de oven te bakken wordt de taart heerlijk smeuïg.
Let op bij het kopen van de chocoladerepen dat er geen sojalecithine of melk is toegevoegd. Voorbeeld merken zijn G'woon pure chocolade repen en de Plus heeft ook puur repen waaraan geen soja of melk is toegevoegd.
De taart kan aangevuld worden met kokos op te kloppen (AH), plantaardige slagroom variant.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met de plantaardige boter.
Meng de suiker en de eieren in een kom. Voeg het vanille extract en een snuf zout toe en roer nog even goed door.
Verwarm de boter en de chocolade samen in een pan op laag vuur en roer goed door tot alles gesmolten is.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel in de kom en roer alles goed door.
Spatel de glutenvrije bloem er doorheen.
Giet het beslag in de ingevette taartvorm. Bak de taart 20 - 25 minuten in de oven.
Tijdens het afkoelen zal de taart verder opstijven. Laat de taart een nacht in de koelkast staan om goed af te koelen en op te stijven. Serveer de taart wel op kamertemperatuur.
Lekker met kokos op te kloppen: 2,5 minuut kloppen en dan 1 theelepel suiker toevoegen en nog even roeren